// kylvöjuttuja


Maaliskuun ensimmäinen viikonloppu on itselleni kevään ensimmäinen viikonloppu. Pienen varaslähdön otin chilin, paprikan ja latva-artisokan kanssa mutta tämä viikonloppu oli SE viikonloppu. Tässä vaiheessa vuotta Hyötykasviyhdistyksen simenluettelo on luettu jo hiirenkorville ja excelit sekä puutarhavihko on täynnä suunnitelmia kevättä ja kesää varten.Eilen taimipotteihin katosi tomaatit, hieman lisää tämän kesän omaa uutta tuttavuutta; latva-artisokkaa, ja kukista mullan peittoon hävisi laventeli ja ahkeraliisa. Helmikuisessa varaslähdössä (5.2.) potteihin hävisi chilien osalta Apache ja Habanero lajikkeet, paprikan osalta New Ace ja viimevuodesta säilyneitä California Wonder -siemeniä ja se uusi kokeilu, eli latva-artisokka joka on nimeltään Green Globe. Tomaateista kirjoitan varmasti vielä paljon lisää, mutta kerrottakoon että eilen lajikkeita multaan upposi 7 eli homma lähti käsistä, tiedän :)

Olen onnekas kotini suhteen mitä taimien kasvatukseen tulee, eli koko etelän puoleinen seinäni on lähes kokonaan suurta ikkunaa kolmessa huoneessa joten ainakaan vielä en ole kokenut lisävalolle tarvetta, ehkä jos aikaistan tomaatin kylvöä joutuisin valoon turvautumaan. Kylvän siemenet pieniin taimiruukkuihin ja yleensä laitan 3-6 siementä per. ruukku. Laitan ruukut muoviseen “kasvihuoneeseen” ja siirrän sen kylpyhuoneen lattialle. Lattialämpö sopivassa suhteessa kosteuden kanssa on saanut siemenet itämään nopeasti ja kun taimi on reilusti näkyvissä siirrän laatikon ikkunalaudalle edelleen muovikansi päällä. Poistan kannen vasta kun taimet alkavat puskea kantta vasten.

Onko teillä jo sirkkalehdet ojossa vai suositteko mielummin valmiita ammattilaisten viljelemiä taimia?

Kasvun iloa!

2 thoughts on “// kylvöjuttuja

  1. Oli ihan pakko tulla tänne blogiisi katselemaan, sillä olen ihaillut instan puolella sinun upeita kuvia. Täällähän on vaikka mitä ihania juttuja tuloillaan! Mukavaa kevään odotusta!

    1. Voi kiitos ja kovasti tervetuloa kylään :) Suurella innolla kaikkea on tänä kesänä tarkoitus tehdä, nähtäväksi jää mihin kaikkeen taidot riittävät :)
      Ihanaa kevään odotusta myös sinne, kovasti on lupailtu että eteläisessä suomessa terminen kevät alkaisi tulevalla viikolla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *