// malttamaton tarhuri

Ulkona ei keli hivele kevätpörriäisen mieltä mutta onneksi viikonloppu on kuitenkin käsillä. Viikonloppu sisältää uusien kasvilavojen hakuretken ja toki kun puutarhaliikkeeseen pääsee, saattaa tapahtua pieni sekoaminen ja kotiin tullaan monen muunkin artikkelin kanssa. Vantaalla sijaitseva Puutarhakeskus Viherpaja olisi oiva retkikohde viikonloppuna ja varsinkin tällä ilmalla, mutta koska viikonlopun asioinnit sisältävät myös kodin remontointiin liittyvien materiaalien tutkailua, jää Viherpaja toiseen kertaan.

Puutarhan maanparannus on isossa osassa tänä keväänä ja metsätontin asukkina olen oppinut että maa on melko hapanta. Sekä pH -testerit että kalkki ovat lavojen lisäksi viikonlopun ostoslistalla ja kiitos puutarhalehtien, opin että kalkin voi heittää pihalle jo nyt joten sateesta huolimatta talsin kumppareissa pihalle ja viskon rakeet jäljellä olevan lumen ja jään pinnalle josta sen pitäisi kiltisti imeytyä sulamisen myötä maahan. Katsotaan toimiiko.

Tuosta maanparannuksesta kirjoitan enemmän kunhan saan muutkin toimenpiteet tehtyä ja omaa tietoutta kartutettua lisää. Todettakoon että puutarhan maaperälle ei ole tehty Y H T Ä Ä N
M I T Ä Ä N sinä aikana kun olen täällä asunut ja epäilen vahvasti että edelliset asukkaat ovat noudattaneet samaa linjaa. Uskon että pulskat kastemadot joita puutarhassa kuitenkin edelleen asustaa ja muut pikkukaverit, sekä tietysti kasvit, tulevat sekoamaan kun ravinteita puskee ovista ja ikkunoista ja piha on yhtä viidakkoa tulevana kesänä.

Ihanaa viikonloppua ja todella kiva huomata että tänne on jo eksynyt tarhuri jos toinenkin.
Kiitos kauniista sanoistanne ja kommenteistanne, niistä tulee todella hyvä mieli :)

Ja muistakaa; sade sulattaa lumen & jään, auttaa sipuleita nostamaan vihreät versot mullan pinnalle ja poistaa ikävän katupölyn (ja alkavan siitepölyn) joten ei siitä aina ole vain harmia :)

2 thoughts on “// malttamaton tarhuri

    1. Kiitos Tiiu <3
      Toivotaan että luvatut lämpöaallot saapuisivat pian ja tarjolle tulisi taas paljon kuvattavaa :)

      Ihanaa viikkoa myös sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *