// suunnitelmia kesälle 2017

Lupasin itselleni (ja teille) että kirjoitan omat puutarhasuunnitelmat tänne jotta voin nolona syksyllä todeta että lähtipä taas käsistä ja kuopsuttelua tehtiin ilman mitään punaista lankaa vähän siellä sun täällä. Viime kesänä viljelylaatikot asustelivat talon päädyssä ja johtuen melko sankasta metsästä viereisellä tontilla, jäi riittävä valo hieman uupumaan. Syksyn ja talven aikana ihastelin Pinterestissä kauniita potagereita ja päätin että sellainen on saatava. Nyt siis kasvihuoneen kylkeen nousee pieni ranskalainen keittiöpuutarha joka pienuudessaan ei taida täyttää yhtään ranskalaisen keittiöpuutarhan kriteeriä mutta nimeän sen silti potageriksi ja sellaisena siitä puhun :)

Pari nykyisistä laatikoista jää kuitenkin talon päätyyn ja saavat syövereihinsä maa-artisokkaa, parsaa ja mahdollisesti myös valkosipulia, eli talon puolivarjoisa pääty on edelleen myös hyvin käytössä mitä hyötyviljelyyn tulee. Sinne pitäisi suunnitella myös pieni kahvittelu-alue koska paikka sopii täydellisesti aamukahvin nautiskeluun… hmm, taas yksi asia lisää to do -listaan :)

Potagerin lisäksi puutarhan metsittyneeseen puoliskoon pitäisi tarttua. Tarkoituksena on rakentaa sille puolelle pergola ja pieni kesäkeittiö jonka yhteyteen uudelleen rakennan olemassa olevan tulipaikan. Ensi viikolla alkava putkiremontti (ja sen sisältämä keittiö- ja kylppäriremppa) verottavat säästöpossua sen verran että joudun priorisoimaan pennosten käytön sisätiloihin ja pergolan rakentaminen siirtyy tulevalle vuodelle. Ajattelin kuitenkin tehdä pohjatöitä alueella jo tämän kesän aikana eli raivausta ja puhtaanapitoa, joten katsotaan miltä nämä neliöt näyttävät syyskuussa; viidakolta vai tyhjältä neliöltä jonka tarkoitusta jokainen ulkopuolinen ihmettelee :)

Ruohoalueita yritän saada myös tasoitettua koska metsätontista johtuen puutarhan pinta on todella epätasainen ja kuoppaa löytyy. Koirataloudessa vain on hieman haastavaa tehdä paikkakorjausta joten siihen otan mielelläni vinkkejä vastaan. Niin ja tehokkaaseen sotaan sammalta vastaan jonka ainakin nyt luulen hävinneeni ja pahasti!

Summa summarum, muutama juttu sen normaalin rikkaruohon kitkemisen, hyötyviljelmien hengissäpitämisen ja ruohon leikkuun ohessa:

🌱potagerin rakentaminen🌱
🌱pergolan pohjatyöt🌱
🌱nurmialueiden tasoittaminen/paikkaus🌱
🌱2 uutta kukkapenkkiä 🌱
🌱pionipenkin parantelu 🌱
🌱2 vanhan istutusalueen korjaaminen/muuttaminen 🌱
🌱persikkapuun istuttaminen 🌱

Jos näissä pysytään (ja nämä saan tehtyä) voin syksyllä taputtaa itseäni selkään :) Onko teillä suuria suunnitelmia vai onko puutarha jo suurelta osin “valmis”?

5 thoughts on “// suunnitelmia kesälle 2017

 1. Ihania suunnitelmia ensi kesäksi, tuo persikkapuun istutus kuulostaa mahtavalta. Suunnitelmia olisi vaikka kuinka toteutettavaksi, mutta ne saavat vielä odottaa, kun niihin on aikaa ja rahaa ; ) mutta yhden kesäkukkapenkin aion joka tapauksessa perustaa.

  1. Suunnitelmia on aina ja täällä olen jo tehnyt listaa myös vuodelle 2018 :D
   Aikaa yleensä saa jotenkin järjestettyä mutta tuo säästöpossun sisällön määrä onkin sitten aivan toinen :)

   Mulla on alusta alkaen ollut haaveena hedelmäpuiden istutus pienissä määrin ja ajattelin aloittaa tuosta helpoimmasta päästä :D
   Tutkimuksieni mukaan yhden persikkalajikkeen pitäisi selviytyä I-vyöhykkeellä maassakin (yleensä suositellaan ruukkua) ja kokeilemallahan se selviää :) Onneksi tämä kokeilu ei nyt ihan maltaita maksa.

 2. Oi, sullahan on aivan ihana blogi! <3
  Kiitos kommenteistasi, niiden avulla löysin tänne.
  Saat musta kyllä vakkarivierailijan.

  1. Voi kiitos ja tietysti tervetuloa!

   Blogi oli haaveissa ihan alusta asti mutta kaksi ensimmäistä kesää on mennyt lähinnä tuumaillessa ja nyt alkaa vasta se oma “suunta” löytymään joten hyvinhän tässä vielä ehtii tekemisiään tallentamaan ja jakamaan :)

   Teidän konkareiden blogeja olen seuraillut aivan liian pitkään hiljaisesti takavasemmalta ja kiitollisena kyllä hyödyntänyt kaikki vinkit ja ideat joten ajattelin että nyt pitää muistaa pitää itsestään enemmän meteliä kommenttiboxeissa. Ja ennen kaikkea kiittää kaikesta siitä mitä olen ehtinyt teidän blogeista ammentamaan :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *