// maaliskuu

Paljon pitäisi kertoa tarhurin tarinaa ja muuta mutta nyt ajattelin jakaa tämän päivän räpsyt suloisista helmililjoista jotka piristävät kotitoimistolaisen (melko harmaata) päivää, luvaten samalla ettei mene enää pitkään kun kahvitauot voi viettää ulkona, multa tuoksuu pihalla ja puutarhassa kaikki kasvaa kohisten.

Minulla on sääntö että maaliskuun ensimmäinen viikonloppu on kylvöviikonloppu. Tomaatit, chilit, paprikat ja tämän vuoden uutuutena latva-artisokat, pääsevät kosteaan multakylpyyn. Myös laventelin olisi vielä tarkoitus ehtiä ottamaan oma kevätlähtönsä jääkaapissa ja varmaan edellisten vuosien simenkätköistä löytyy vielä joku onnekas jonka kylvöajankohta on juuri nyt; kevään ensimmäinen viikonloppu!


Helmililja ➰ Muscari Armeniacum

Kylvöviikonlopun ohella vaihdan mullat kahvipuulle joka varmasti neljän vuoden jälkeen arvostaa tekoa suunnattomasti. Herra on päässyt kerran jo isompaan ruukkuu joten ihan hunningolla hän ei ole. Myös puutarhaan liittyvää opiskelua olisi suunnitteilla ja se liittyy lannoittamiseen; mitä, milloin ja koska? Voin nimittäin kertoa että valikoimaa löytyy joten hieman täytyy asiaan perehtyä ennen pennosten kiikuttamista kauppaan.

Onko jollain muulla suunnitelmissa kylvöpuuhat ja jos on niin mitä kylvöpotteihin sujahtaa?

Ihanaa viikonloppua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *